افزونه جلالی را نصب کنید. 21 جماد أول 1446 Friday, 22 November , 2024
4

برگزیدگان نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی معرفی شدند

  • کد خبر : 8209
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۸
برگزیدگان نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی معرفی شدند
نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با شعار «دانش‌محوری، سرآمدی، توسعه پایدار» با معرفی شرکت‌های برتر برگزار شد.

پترونفت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، آیین نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی، روز یکشنبه (هفتم اسفندماه) با معرفی شرکت‌های برگزیده برگزار شد و شرکت پتروشیمی مارون، نوری و شرکت صنایع پمپیران برنده تندیس شدند.

 

شرکت‌های پتروسازه مبین، فاتح صنعت، مبین انرژی خلیج فارس، فجر انرژی خلیج فارس، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی کاویان، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی اروند و پتروشیمی بندر امام، لوح پنج ستاره همایش را کسب کردند.

 

افزون بر این، شرکت‌های مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، پتروشیمی مهر، پتروشیمی کارون، شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، شرکت پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی لرستان، پتروشیمی خوزستان و پتروشیمی لاله تقدیرنامه چهار ستاره گرفتند.

 

شاهمیرزایی: پتروشیمی‌ها دیپلماسی انرژی را برای خودکفایی توسعه دهند

 

مرتضی شاهمیرزایی در نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی که با شعار «دانش‌محوری، سرآمدی، توسعه پایدار» برگزار شد، با تبریک اعیاد شعبانیه اظهار کرد: روند توسعه صنعت پتروشیمی باید روز به روز بر اساس استانداردهای لازم طی شود.

 

وی با اشاره به اینکه با رعایت همه اصول و استانداردهای لازم در طرح‌های پتروشیمی باید حوادث را کاهش داد تا به مجتمع تولیدی برسیم، افزود: صنعت پتروشیمی ایران در مسیر توسعه و تکامل از پتروشیمی شیراز تا امروز به جایگاهی رسیده‌ است که صنعتی بالنده، پیشرو و الهام‌بخش شده است.

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی امروز نمایش درستی از فعالیت اقتصادی، صنعتی و تخصصی را ارائه کردند، ادامه داد: آرمان ما حرکت در مسیر تکمیل زنجیره ارزش و جلوگیری از خام‌فروشی و نیمه‌خام فروشی است. سیاست شرکت ملی صنایع پتروشیمی حمایت از تکمیل زنجیره ارزش است.

 

شاهمیرزایی درباره قیمت خوراک پتروشیمی‌ها گفت: کمک فکری شما شرکت‌های پتروشیمی می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد. همان‌گونه که بعضی از هلدینگ‌های پتروشیمی در توسعه میدان‌ها در بالادست برای تأمین خوراک ورود کرده‌اند، ستاد وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی آمادگی خود را برای همفکری و همکاری با شرکت‌های پتروشیمی اعلام کرده است.

 

وی در تشریح عملکرد صنعتگران پتروشیمی در یک سال و نیم گذشته گفت: خوشبختانه بسیاری از طرح‌های نیمه‌تمام تکمیل شده و هم‌اکنون حدود ۶ طرح آماده بهره‌برداری است که ظرفیت صنعت پتروشیمی ایران را به سالانه ۹۴ میلیون تن می‌رساند.

 

خودکفایی در صنعت پتروشیمی با همت صنعتگران ایرانی قابل دستیابی است

 

مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی با اشاره به اینکه طرح‌های پتروشیمی برنامه هفتم توسعه هم با سرعت در حال اجراست، گفت: ۶۷ طرح در برنامه هفتم برنامه‌ریزی شده است.

 

شاهمیرزایی به معرفی ۲۰ بسته سرمایه‌گذاری طرح‌های پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش اشاره و اظهار کرد: بسیاری از طرح‌های زنجیره ارزش پیشنهادی مورد تصویب هلدینگ‌ها قرار گرفته و این کار دشوار با اراده شما و استفاده از توانمندی‌های داخلی، مراکز علمی و دانشگاهی کشور آسان خواهد شد و در این مسیر باید به داخلی‌ها و جوانان کشور برای بومی‌سازی صنعت پتروشیمی میدان بدهید.

 

وی به هدف‌گذاری برای بومی‌سازی کاتالیست‌های پتروشیمی تا پایان دولت اشاره کرد و افزود: خوشبختانه سند جامع کاتالیست آماده شد که با اراده قوی‌تر و تکیه بر شرکت‌های داخلی می‌توانیم حتی پیش از پایان دولت این حوزه را بومی‌سازی کنیم و جشن خودکفایی در صنعت کاتالیست را بگیریم.

 

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با تأکید بر اینکه خودکفایی در صنعت پتروشیمی راه طولانی است، اما با همت و اراده شما صنعتگران قابل دستیابی است، ادامه داد: شرکت‌های پتروشیمی در زمینه توسعه دیپلماسی انرژی باید ارتباطات خارجی خود را بیشتر کنند تا ضمن گسترش بازارهای هدف، اگر دانشی در کشور موجود نیست، آن دانش را به کشور منتقل و پس از آن اقدام به داخلی‌سازی کنند.

 

شاهمیرزایی با اشاره به اینکه برنامه و سیاست این دولت تکمیل زنجیره ارزش و افزایش ارزش افزوده بیشتر است و تا جایی که امکان دارد از توانمندی داخلی در این مسیر استفاده می‌شود، تصریح کرد: حدود ۱۰۷ طرح در حال اجراست که اگر صاحبان مجوزها به‌صورت عملیاتی فعالیت نکنند کنار گذاشته خواهند شد، طرح‌های پتروشیمی برنامه هفتم نیز حدود ۳۵ درصد به‌طور میانگین پیشرفت دارند.

 

عباس‌زاده: صادرات ۱۵ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در ۱۱ ماه ۱۴۰۱

 

حسن عباس‌زاده در حاشیه نهمین دوره جایزه تعالی صنعت پتروشیمی در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش حجم و ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته اظهار کرد: مجموع صادرات صنعت پتروشیمی در سال گذشته ۱۵ میلیارد دلار بود که ۱۲.۷ میلیارد دلار آن وارد سامانه نیما شد و به چرخه اقتصادی کشور بازگشت.

 

وی افزود: درحالی‌که کل صادرات محصولات پتروشیمی در ۱۱ ماه امسال حدود ۱۵ میلیارد دلار بوده که بیش از ۹۰ درصد آن در سامانه نیما عرضه شده است و همچنان پتروشیمی‌ها به رفع تعهدهای ارزی خود پایبند هستند.

 

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در زمینه برنامه تهاتر ارز پتروشیمی‌ها ادامه داد: در سیاست‌های ارزی کنونی موضوع تهاتر ارز در قالب هلدینگ‌های پتروشیمی دیده شده است. برای نمونه هلدینگ خلیج فارس که نسبت به شرکت‌های دیگر درآمد ارزی بیشتری دارد می‌تواند به پروژه‌های خود یا به شرکت‌های دیگر ارز واگذار کند.

 

به گفته عباس‌زاده، بعضی از شرکت‌های پتروشیمی ملزم به عرضه محصولات خود در بازار داخلی هستند و اجازه صادرات ندارند مانند پتروشیمی تندگویان که تنها تولیدکننده پلی‌اتیلن ترفتالات در کشور است و به دلیل نیاز داخل، همه محصول را در بازار داخلی عرضه می‌کند. بنابراین لازم است که چنین شرکت‌هایی برای تأمین نیازهای ارزی خود به منظور خرید قطعات، لوازم یدکی یا کاتالیست از سایر شرکت‌ها کمک گیرند که در قالب هلدینگ‌ها این اجازه داده شده است

لینک کوتاه : https://petronaft.ir/?p=8209

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.