به گزارش خبرنگار پتونفت: مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب اعلام کرد که در حال حاضر طرح توسعه ۲۸ مخزن نفتی در حال اجرا است. از این ۲۸ مخزن، ۱۳ شرکت قرارداد امضا کردهاند و در حال حاضر فعالیت میکنند. بقیه شرکتها به دلایل مختلف قرارداد را فسخ یا خاتمه دادهاند. برخی از این مخازن به دلیل وسعت کم و کم اهمیتی در سرنوشت مناطق نفتی تأثیر زیادی نخواهند داشت، اما مخازن بزرگی مانند اهواز و مارون فعالیت قوی دارند.
وی افزود: در حال حاضر تراز گازی کشور منفی است. شرایط، شرایط خوبی نیستند. چون مصرف قابل کنترل نیست و مصرف واقعا خوب نیست باید یه مقداری مصرف بشه لذا فشار سهمی از فشارهای تراز منفی روی مخازن نفتی است.
دانشی بیان کرد: شرایط تراز منفی گاز در کشور، به دلیل عدم قابلیت کنترل مصرف در وضعیت جالبی قرار ندارد. لذا سهمی از این فشارهای تراز منفی روی مخازن نفتی است.
وی افزود: به همین دلیل ما اقدامات فوری جهت توسعه مخازن گازی و گاز میعانی انجام دادیم. تا هم بتوانیم خوراک مورد نیاز پتروشیمیها، را تامین کنیم و هم گاز را به شبکه سراسری کشور تزریق کنیم. یعنی تحریم ها هرگز بر مخازن تاثیر گذار نبودند.
دانشی تصریح کرد: شاید اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده، لاکن آنچه که خیلی حائز اهمیت است اینکه خود پتروشیمی ها علاقه مند شوند و پای کار بیایند یعنی از سرمایه و منابع خودشون در توسعه مخازن گازی استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به هدف گذاری برای تولید ۳میلیون و ۲۸۰ بشکه نفت در روز، بیان کرد: یکی از پروژه مهمی که در دولت قبل متوقف شده بود، به نام طرح نمکزدایی اهواز، که قرار بود ۱۱۰ بشکه نفت را به سبد تولید مناطق اضافه کند و میزان تولید نفت را به 110 هزار بشکه افزایش دهد، با نبود تجهیزات لازم برای اجرای پروژه مواجهه شد.
درباره پروژههای دیگر، دانشی اظهار کرد که برخی از پروژهها به بیدبلند خلیج فارس برمیگردند که شرکت پیمانکار آن است و در حال انجام آنها است.
او افزود که مشکلات این پروژهها یکی یکی برطرف شده است و امسال برخی از آنها به پایان خواهند رسید. دانشی بیان کرد که در دولت قبل، قرارداد این پروژهها به ترتیب زیر ۱۰٪ بوده است، اما در حال حاضر رشد پروژهها به بالای ۵۰٪ رسیده است و سرعت آنها در حال افزایش است.
در ادامه، دانشی اعلام کرد که شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در شرق حوزه جغرافیایی مناطق جنوب در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس، نزدیک به ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز جمعآوری میکند. همچنین در این راستا، ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در مارون توسط پتروشیمی مارون جمعآوری میشود.
دانشی افزود: برخی از گازها را که در برنامه وجود نداشتند به دلیل شرایط صعب عبور در منطقه شمال استان، برای مزایده قرار دادهاند.
در انتها، دانشی گفت که طرح توسعه میدان نفتی کبود نیز جزو طرحهای توسعه ۲۸ مخزن است و تمامی مراحل توسعه آن به پایان رسیده است. او اعلام کرد که تولید نفت این میدان حدود ۶ هزار بشکه به ظرفیت مناطق نفتخیز جنوب افزوده است.