در واقع دستور دکتر علی عسکری یک نوع آماده باش و اولتیماتوم به پیمانکاران و شرکتهای EPC فعال در طرحهای نیمه تمام است که اگر نتوانند جهادی عمل کنند باید غزل خداحافظی از پروژه ها را بخوانند وکار اسکوپ اوت شود.
نکته مهمتر اینکه عملیات اجرایی تامین خوراک پایدار پالایش گاز هویزه خلیح فارس از میادین دارخوین و غرب کارون (سپهر و جفیر) با سرمایه گذاری تقریبا ۱.۴ میلیارد دلاری و۲۲۱ میلیارد تومانی هلدینگ خلیج فارس انجام شده است و دکتر علی عسکری این مسوولیت را بر دوش گرفته است.
شایان ذکر است که با توجه به روند کند اجرای پروژه ۳۲۰۰-NGL (پالایشگاه گاز هویزه) این طرح در سال ۱۳۹۶ به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس واگذار شد. مدیریت دکتر علی عسکری با روحیه کار جهادی مهندس نشان زاده باعث تسریع در پیشرفت کار این پروژه ملی و راه اندازی فاز ۱ آن توسط رییس جمهور رییسی در اردیبهشت ۱۴۰۲ شد. اما مرد میدان و جهادی این پروژه و پروژه های نیمه کاره هلدینگ خلیج فارس کسی نبود جز مهندس حسن نشان زاده ،معاون برنامه ریزی وتوسعه کسب و کار هلدینگ خلیج فارس. در حالیکه طرف خارجی به تعهدات خود عمل نکرده بود، نشان زاده توانست با پیگیریهای مجدانه، تجهیزات باقیمانده را تامین نموده و زمینه بهره برداری رسمی فاز ۱را فراهم نماید.
هم اینک که فاز ۲ پالایش گاز هویزه خلیح فارس در مرحله پیش راه اندازی قرار می گیرد، دکتر علی عسکری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس در دستور و ماموریتی ویژه به نشان زاده اتمام و راه اندازی فاز ۲ را خواستار شده است. شایان ذکر است که ابلاغ راهاندازی فاز دوم پالایش گاز هویزه به قرارگاه خاتمالانبیا نیز در آذرماه ۱۴۰۲ که پروژه ۹۰ درصد پیشرفت داشت، انجام شده بود.
پالایش گاز هویزه یا همان کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰-NGL از ابتدا در منطقه غرب کارون و به منظور جمعآوری و فرآورش گازهای همراه میادین آن حوزه (آزادگان شمالی و جنوبی، یادآوران، دارخوین، یاران شمالی و جنوبی، سهراب، سپهر، جفیر، سوسنگرد و بند کرخه) به ظرفیت روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب تعریف شده بود.
با بهره برداری رسمی فاز دوم این پروژه، ظرفیت لازم برای جمعآوری تمامی گازهای همراه میدانهای غرب کارون در شرایط توسعه کامل فراهم میشود بدینصورت که ظرفیت استحصال یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال اتان و ترکیبات سنگینتر از آن ایجاد خواهد شد. تولید روزانه ۷۰ میلیون فوت مکعب گاز سبک شیرین و حدود ۱۲۰۰ تن میعانات گازی از دیگر مزایای این طرح است. در حالیکه این مقادیر در فاز اول شامل ظرفیت فرآورش ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش همراه میادین حوزه غرب کارون و تولید حدود ۱۸۰ میلیون فوت مکعب گاز شیرین و سالانه ۹۰۰ هزارتن ترکیبات سنگینتر از اتان در حال انجام است.
با راه اندازی فاز ۲ پالایش گاز هویزه خلیج فارس عملا با ارسال ۹۷ هزار تن در روز NGL، ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی بندر امام تامین خواهد شد. همچنین، حدود ۸۰ میلیون فوت مکعب در روز نیز برای تأمین گاز کشور به شبکه سراسری گاز ارسال میشود. گوگرد گرانول شده نیز از تولیدات کارخانهای خواهد بود که میتواند در صنایع شیمیایی و کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
پالایش گاز هویزه خلیج فارس علاوه تولید ثروت با توقف گازسوزی در میادین غرب کارون، نقش موثری در جبران کمبود خوراک فعلی و آتی پتروشیمی بندر امام دارد و باعث خواهد دش که در سال ۱۴۰۳ گازهای همراه نفت در غرب کارون سوزانده نشود. همچنین با راهاندازی فاز ۲ پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس، ۱۴ هزار تن در سال از آلایندگی محیط زیست در منطقه غرب کارون کاسته شده و ۴۰ درصد از آلودگی اهواز رفع میشود
منبع نفیر نفت