به گزارش پترونفت، به نقل از روابط عمومی دکتر انصاری نیک مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام ضمن تاکید بر اهمیت استقرار مدیریت دارایی های فیزیکی در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی بر ارتقای بهرهوری و توانمندسازی این صنعت تاثیر بسزایی دارد.
وی با اشاره به جهش چشمگیر پتروشیمی بندر امام در نرخ بلوغ داراییهای فیزیکی طی دو سال اخیر، اظهار داشت: در سال ۲۰۲۰ نرخ بلوغ داراییهای فیزیکی شرکت ۴۸٫۵ درصد بود که اکنون به ۵۹٫۱۳ درصد رسیده است. این افزایش معادل دو پله صعود در ارزیابی مدل بهرهوری و دریافت تندیس جهش داراییهای فیزیکی برای اولین بار در کشور بوده است. هدفگذاری ما این است که این نرخ را به ۷۱٫۵ درصد برسانیم و در سطحی بالاتر از میانگین جهانی قرار گیریم.
حفظ داراییهای ملی، تضمین رقابتپذیری در بازارهای جهانی
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در ادامه افزود: ما باید به اهمیت مدیریت داراییهای فیزیکی واقف باشیم. ارزش داراییهای فیزیکی بندر امام بیش از دو و نیم میلیارد دلار است و داراییهای فیزیکی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار برآورد میشود. اگر تنها ۱۰ درصد از این داراییها به دلیل ضعف در نگهداشت از بین برود، معادل ۳ میلیارد دلار خسارت در سال خواهد بود. این رقم بهاندازه یک سرمایهگذاری بزرگ، اشتغالزایی و توسعه فناوری در کشور اهمیت دارد.
اجرای طرح «بندر امام نوین» و تأثیر آن بر بهرهوری
دکتر انصاری نیک اجرای طرح توسعه ای “بندر امام نوین” را یکی از مهمترین عوامل پیشرفت در حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی دانست و بیان کرد: اجرای این طرح باعث صرفهجویی بیش از ۲۳ میلیون دلاری، کاهش ۱۴۳۲ ساعت توقفات اضطراری تجهیزات حساس در سال و جلوگیری از هدررفت بیش از ۲۵ هزار تن محصول شده است. همچنین، نوسازی خطوط لوله انتقال آب، آتشنشانی و خوراک با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان انجام شده و برای نوسازی داراییهای تولید بیش از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است.
توانمندسازی منابع انسانی، رکن اصلی مدیریت داراییهای فیزیکی
وی در بخشی دیگر از سخنان خود، مدلهای استاندارد جهانی در حوزه مدیریت داراییهای فیزیکی را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: مدل آپتایم که یکی از مدلهای مهم در این حوزه است، به انسانها بهعنوان هسته اصلی کارکرد سازمان تأکید دارد. توانمندسازی نیروی انسانی، آموزش و انتقال دانش فنی، کلید ارتقای بهرهوری در صنعت پتروشیمی است. ما باید دانش فنی را مستقر کنیم، ابزارها را ارتقا دهیم و روشها را بهینهسازی کنیم تا بتوانیم داراییهای خود را حفظ کرده و توسعه دهیم.
حفظ جایگاه رقابتی صنعت پتروشیمی ایران در سطح جهانی
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در پایان بر اهمیت تلاش برای تقویت توان رقابتی شرکتهای پتروشیمی در بازارهای جهانی تأکید کرد و گفت: هر گام در جهت بهبود مدیریت داراییهای فیزیکی بهمعنای افزایش قدرت رقابتی ما در صنعت پتروشیمی جهان است. زمانی که هزینههای نگهداشت را کاهش دهیم، بهرهوری را افزایش دهیم و داراییهای خود را بهینه مدیریت کنیم، قدرت بیشتری در بازارهای بینالمللی خواهیم داشت.