دکتر کاظمی در نشست تخصصی کارگروه صنعت، معدن و انرژی، اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان بوشهر با بیان اینکه اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهار اصل کارآمدسازی، شفافسازی، هوشمندسازی و مردمیسازی اداره امور کشور پایه ریزی شده است، گفت: به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه کلیه صاحبنظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسئلهشناسی، معرفی و مدل سازیهای عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیمسازی، قانونگذاری و نظارت مبتنی بر رعایت اولویتهای حکمرانی نو و مردمیسازی امور مختلف، طرح ایجاد اندیشکدههای حکمرانی در سطح استان ها و کلانشهرها توسط محلس شورای اسلامی تصویب و اقدام شده است.
معاون مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این شبکه متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و کمیسیون های تخصصی مجلس بوده که با مدیریت غیرمتمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق میکنند.
وی ادامه داد: این اندیشکده ها با توجه به ایده دکتر قالیباف، ریاست مجلس شورای اسلامی در خصوص ضرورت تحول در نظام حکمرانی در دو سطح ملی و محلی و تمرکز زدایی از اداره کشور که با مشارکتدهی اثر بخش و فراگیر همه دست اندرکاران به ویژه استانها محقق میشود و نیز با توجه به وجود ظرفیتهای بالقوه و گستردهای از دانشآموختگان و نخبگان و خبرگان در سطح استانها، تشکیل شده است.
معاون مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی گفت: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با الگوی استفاده از ظرفیت دانشمندان در سیاستگذاری های کلان کشور، شروع به تکثیر اندیشکده های حکمرانی و قانونگذاری در استان ها کرده است. اندیشکده استان بوشهر هم بر اساس ظرفیت های نخبگان استان مباحث مربوط به صنعت نفت، گاز و پتروشیمی را به صورت تخصصی دنبال می کند.
دکتر کاظمی با اشاره به ظرفیت های ایجاد شده در اندیشکده برای حل مسائل ملی و استانی افزود: در شبکه اندیشکده های کشور، نخبگان هر استان برای کمک به حل چالش ها و سیاستگذاری های درست در خصوص موضوعات تخصصی در ارتباط با هم قرار می گیرند.
معاون مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در ایران، آنچه به عنوان نهاد رسمی در مجلس شورای اسلامی ما پیگیری می شود و مصمم تمام دستورات صحن مجلس را به صورت علمی پشتیبانی می کند،