افزونه جلالی را نصب کنید. 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024
6
مدیرعامل توسعه نیشکر در برنامه گفتگوی ویژه خبری «خوزستان، سرزمین فرصت‌ها» تاکید کرد؛

گام‌های پرشتاب نیشکر در مسیر آبادانی خوزستان

  • کد خبر : 10026
  • ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
گام‌های پرشتاب نیشکر در مسیر آبادانی خوزستان
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری «خوزستان سرزمین فرصت‌ها»، به تشریح دستاوردهای این صنعت در حوزه تولید، مسئولیت‌های اجتماعی و اشتغال پرداخت و راه‌اندازی و توسعه صنایع پایین‌دستی و رسیدن به ظرفیت 100 هزار تُنی تولید شکر در کشت و صنعت هفت‌تپه را مهمترین برنامه‌های این شرکت برشمرد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری «خوزستان سرزمین فرصت‌ها»، به تشریح دستاوردهای این صنعت در حوزه تولید، مسئولیت‌های اجتماعی و اشتغال پرداخت و راه‌اندازی و توسعه صنایع پایین‌دستی و رسیدن به ظرفیت 100 هزار تُنی تولید شکر در کشت و صنعت هفت‌تپه را مهمترین برنامه‌های این شرکت برشمرد.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر عبدعلی ناصری چهارشنبه (6 اردیبهشت ماه) در تشریح دستاوردهای صنعت نیشکر، به گذر از بحران‌هایی نظیر سیلاب و خشکسالی اشاره کرد و گفت، در سال 1398 پس از سیلاب مهیب که منجر به خسارت شدید به مزارع نیشکر شد، برای نخستین بار در تاریخ نیشکر بیش از 20 هزار هکتار از اراضی ئاحدهای نیشکری به زیر کشت رفت تا با افزایش تولید، بخشی از خسارت‌ها جبران شود.

وی به کشت سالانه نیشکر در سال 1400 نیز اشاره کرد و افزود، در تابستان آن سال نیز 18 هزار هکتار به زیر کشت رفت و با این سطح کشت، باردیگر رونق به واحدهای نیشکری برگشت.

تزریق برق نیشکری به شبکه سراسری برق

تولید «برق نیشکری» و تزریق آن به شبکه سراسری، از دیگر محورهای گفت‌و‌گوی دکتر ناصری در برنامه خبری صدا و سیمای خوزستان بود. وی به راه‌اندازی 22 دستگاه دیزل ژنراتور در تابستان 1400 در واحدهای نیشکر اشاره کرد و گفت، با راه‌اندازی این دیزل ژنراتورها، با احتساب فعالیت توربوژنراتورهای کارخانه شکر، 55 مگاوات برق نیشکری تولید می‌شود.

به گفته مدیرعامل توسعه نیشکر، با تدابیر صورت گرفته در خرید دیزل ژنراتورها، نه تنها صنعت نیشکر بحران بی‌برقی را پشت سر گذاشت، بلکه مازاد برق تولیدی نیز در راستای مسئولیت‌های اجتماعی به شبکه سراسری تزریق می‌شود؛ با این اقدام، خاموش‌های شبکه برق در روستا‌های همجوار به حداقل رسیده است.

وی در ادامه بیان داشت، هم‌اکنون در شرایطی قرار داریم که به جرات می‌توانم بگویم که در زمان بحران بی‌برقی، صنعت نیشکر به شکل 100 درصد می‌تواند برق مورد نیاز خود را تامین کند.

شکوفایی هفت‌تپه با پیگیری دولت

برنامه‌ریزی برای رسیدن به ظرفیت تولید 100 هزار تن شکر در کشت و صنعت هفت‌تپه، موضوع دیگری بود که مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در این مصاحبه به آن اشاره کرد.

ناصری در پاسخ به سوال مجری برنامه در رابطه با اقدامات انجام شده در هفت‌تپه پس از واگذاری، گفت، واگذاری هفت‌تپه به توسعه نیشکر، اقدام بزرگ دولت سیزدهم بود که با همکاری درایت و پیگیری آیت‌الله رئیسی و دکتر مخبر به سرانجام رسید و در حال حاضر، جان تازه‌ای در این واحد نیشکری دمیده شده است.

بازسازی کارخانه تولید شکر، احیای اراضی کشاورزی، پرداخت مطالبات، به‌روز شدن حقوق‌ها، شکسته شدن رکورد ۶۰ ساله با کشت پنج هزار هکتار نیشکر و اکنون، افزایش ۲ برابری تولید شکر، تنها بخشی از دستاوردهای شیرین واگذاری هفت‌تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی است.

تلاش برای تحقق ظرفیت اسمی تولید شکر در هفت‌تپه

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر رسیدن به ظرفیت اسمی تولید را از برنامه‌های این شرکت در قدیمی‌ترین واحد نیشکری خوزستان برشمرد و بیان کرد، کشت و صنعت هفت‌تپه در صورت تامین آب مزارع، طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سال بهره‌برداری آینده، به ظرفیت کامل تولید 100 هزار تن شکر خواهد رسید.

به گفته دکتر ناصری، فرصت‌های سرمایه‌گذاری متعددی در نیشکر هفت‌تپه وجود دارد که با بازگشت به روزهای اوج، می‌توان این شرکت را به سوددهی بالایی رساند.

سال زراعی پررونق در انتظار نیشکر و کشاورزان

وی وضعیت منابع آبی خوزستان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت، بارش‌های خوب، ظرفیت سدهای خوزستان را تکمیل کرده و هم‌اکنون دبی رودخانه کارون بالای 600 مترمکعب در ثانیه است که این، نویدبخش سال زراعی پررونق هم برای صنعت نیشکر و هم کشاورزان خوزستانی است.

تکمیل زنجیره تولید در صنعت نیشکر

تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده بیشتر، یکی دیگر از محورهای مدیرعامل توسعه نیشکر بود. ناصری در این رابطه گفت، الکل طبی با ظرفیت تولید 36 میلیون لیتر، خمیرمایه با ظرفیت تولید 12 هزار تن در سال، ام.دی.اف با ظرفیت تولید 100 هزار مترمکعب، خوراک دام با تولید 40 هزار تُن و… بخشی از ظرفیت صنعت بزرگ توسعه نیشکر است که کشور را در تولید این محصولات اساسی، در مسیر خودکفایی قرار داده است.

کارخانه‌های کاغذ و ام‌.دی.اف در آستانه افتتاح

ناصری خط تولید ام.دی.اف کشت و صنعت امیرکبیر و کارخانه کاغذ سلمان فارسی را دو طرح اساسی در صنایع پایین دستی نیشکر برشمرد و گفت، با احداث این کارخانه‌ها، علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، ارزش افزوده قابل توجهی به دلیل مصرف باگاس نیشکر ایجاد خواهد شد و با تولید دو محصول بسیار مهم، از نابودی بخش زیادی از جنگل‌های کشور جلوگیری شده و تاثیر زیست محیطی قابل توجهی ایجاد می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت

لینک کوتاه : https://petronaft.ir/?p=10026

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.