تبلیغات

افزونه جلالی را نصب کنید. 14 شوال 1446 Saturday, 12 April , 2025
0
ایرانی سازی صنعت پتروشیمی ایران به سبک اروند؛

بازطراحی و ساخت موفقیت‌آمیز مبدل حرارتی صفحه‌ای گرافیتی در شرکت پتروشیمی اروند

  • کد خبر : 28354
  • ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۷
بازطراحی و ساخت موفقیت‌آمیز مبدل حرارتی صفحه‌ای گرافیتی در شرکت پتروشیمی اروند
برای اولین‌بار در کشور، پتروشیمی اروند در راستای ایرانی سازی صنعت پتروشیمی، موفق به طراحی و ساخت مبدل حرارتی صفحه‌ای گرافیتی شد.

به گزارش پترونفت، به نقل از روابط عمومی پتروشیمی اروند، پروژه ساخت داخلی مبدل حرارتی صفحه‌ای مدل 42E-15010 با صفحات گرافیتی، با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان و تحت نظارت اداره مهندسی شرکت پتروشیمی اروند، با موفقیت به پایان رسید و یک دستگاه از این مبدل حرارتی نهایی، پس از انجام آزمون‌های دقیق، به عنوان نخستین نمونه ایرانی وارد مدار تولید شد.

این مبدل که نقش کلیدی در فرآیند خنک‌سازی اسید هیدروکلریک با خلوص ۱۰ درصد در فرایند خالص‌سازی وینیل کلراید (VCM) ایفا می‌کند، پس از اعمال تحریم‌ها و اعلام شرکت آلمانی SGL TECHNIK GMBH مبنی بر عدم امکان تأمین این تجهیزات، با نظارت پتروشیمی اروند و اتکا به توان داخلی و بهره‌گیری از دانش فنی، در کشور بومی‌سازی شده است.

در این پروژه، مواد اولیه‌ای مانند گرافیت، رزین‌های تخصصی و ترکیبات خاص شناسایی و تهیه شد که پس از آزمایش‌های غوطه‌وری در اسید هیدروکلریک و سایر حلال‌ها در شرایط عملیاتی متفاوت، عملکردی قابل‌قبول نشان دادند. از نوآوری‌های اصلی این تجهیز، تقویت صفحات مبدل با الیاف کربن برای بهبود مقاومت به ضربه و افزایش استحکام مکانیکی بود که ضعف اصلی نمونه‌های خارجی یعنی شکنندگی بالا را برطرف نمود.

همچنین بازطراحی گسکت‌ها و جایگزینی ترکیب نانوگرافیت و رزین جهت آب‌بندی بین صفحات، از دیگر دستاوردهای این پروژه است که علاوه بر کاهش احتمال نشتی، موجب کاهش هزینه‌های تولید و تسهیل تعمیر و نگهداری این تجهیزات شده است.

این تجهیز پس از مونتاژ کامل تحت تست‌های فشار و نشتی قرار گرفت و نتایج آزمون‌ها عملکرد بدون نقص آن را تأیید کردند.

گفتنی‌ست، این موفقیت، که در راستای ایرانی سازی صنعت پتروشیمی، از سوی شرکت پتروشیمی اروند به انجام رسیده است، نمونه‌ای از توانمندی‌های کشور در مسیر خودکفایی و کاهش وابستگی به شرکت‌های خارجی است و می‌تواند افق تازه‌ای برای بومی‌سازی فناوری‌های حیاتی بگشاید.

لینک کوتاه : http://petronaft.ir/?p=28354

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.