به گزارش پترونفت، سید محسن موسوی زاده، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت اجرای قانون هوای پاک در خوزستان، بیان کرد: قانون مذکور مختص کل کشور است و تنها مختص خوزستان نیست. آغاز آن از شرکتهای آلوده کننده محیط اعم از شرکتهای نفتی و دیگر شرکتهای صنعتی است که عموماً از خروجی دودکشهای آنها آلودگی به محیط زیست تزریق میشود.
موسوی زاده اضافه کرد: این شرکتها به نصب فیلترهای تصفیه آلایندگی ملزم شدند که برخی توان مالی داشته و کار را انجام دادهاند، برخی دیگر هنوز انجام ندادهاند که اینها مستلزم نظارت دقیق محیط زیست است. باید از آنهایی که از فیلترها استفاده کردهاند تقدیر کنند و با شرکتهایی که عمل نمیکنند الزام و برخورد داشته باشند.
وی گفت: شرکت توسعه نیشکر و الزام آن به دستگاه هاروستر بهمنظور دروی نیزار به جای سوزاندن که باعث آلودگی شدهاند، موضوع دیگر است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به الزام خودرو سازها برای استفاده از فیلترهای مناسب در ماشینها برای تنظیم مصرف بنزین، عنوان کرد: همچنین استفاده از گاز در ماشینها به جای بنزین، استفاده از ماشینهای برقی و هیبریدی در شرکتهای خودرو سازی و بالا بردن کیفیتها باید مد نظر قرار داده شود.
به گفته موسوی زاده، در قانون آمده همه شرکتها و مجموعههایی که آلوده کننده محیط زیست هستند باید الزامات قانونی را رعایت کنند تا از آلودگی محیط زیست جلوگیری شود.
اضافه کرد: به طور مثال در خصوص شرکتهایی که فاضلاب و یا پساب را به سمت رودخانهها هدایت میکنند در برنامه پنج ساله هفتم اینها را ملزم کردهاند به جای استفاده از آب شرب و تصفیه که برای مردم تأمین میشود، پسابهای خود را تصفیه و مجدد استفاده کنند، که با این کار علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، از ورود پساب به رودخانهها و محیط زیست گرفته میشود، ادارات نیز باید این مسائل را رعایت کنند تا به محیط زیست آسیب وارد نشود.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی به سوختن جنگلها اشاره کرد و گفت: اینها علاوه بر آلودگی محیط زیست، باعث بی ثباتی محیط زیست هم میشوند؛ پهنههایی که ایجاد کننده آلودگی هستند مثل پهنههای ریزگردی که در سراسر خوزستان است با کشت درخت و رساندن آب میتوان از آلوده شدن فضا و محیط زیست جلوگیری کرد.
وضعیت اجرای قانون هوای پاک در اهواز
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات بیان کرد: وضعیت اجرای قانون هوای پاک در اهواز را مناسب نمیبینم زیرا اگر مناسب بود در ایام زمستان با مساله تعطیلی آن هم ۲ روز پیاپی مواجه نمیشدیم آن هم شرایطی که بر اساس وضعیت موجود قطعاً تکرار میشود.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: اگر همه به خصوص در پهنه ریزگردها که دولت برای آبرسانی، کشت درخت و نهال مبلغ بسیاری پول در نظر گرفته، رعایت و تلاش میکردند، کار را به درستی و با دقت انجام میدادند شاهد این اتفاقات نبودیم.
موسوی زاده گفت: برخی ریزگردها را به ورود خاک از کشور همسایه نسبت میدهند اما قطعاً موضوع تنها کشور همسایه نیست و وضعیت درون استان رضایت بخش نیست.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص مقوله آموزش با وجود تعطیلیهایی که به دلیل آلودگی محیط زیست رخ میدهد، گفت: زمانی که همه ساعی و تلاشگر باشیم تا جلو آلودگیها و تخریب محیط زیست را بگیریم، قطعاً میتوانیم جلو تعطیلیها را بگیریم. به طور مثال این مدت تعطیلیهایی به دلیل آلودگی ناشی از ریزگردها را شاهد بودیم.
آموزش مجازی جایگزین معلم نمیشود
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش برای اینکه آموزش تعطیل نشود از بستر سامانه شاد به عنوان جایگزین کلاس درس استفاده کرده است، تصریح کرد: برنامه شاد، فضایی بود که در زمان کرونا ایجاد کردیم تا آموزش دانش آموزان لطمه نبیند، اما این چنین برنامهها هیچ گاه نمیتوانند جایگزین حضور معلم سر کلاس درس باشند لذا اگر در حفظ سلامت و پاکی محیط زیست تلاش کنیم جلو تعطیلیها گرفته میشود و به طبق آن مشکلی در خصوص آموزش و حتی اقتصاد و دیگر فعالیتها نخواهیم داشت.