در شرایطی که تحریمها و اوضاع منطقه به گونهای پیش میرود که فشار حداکثری بر صنایع به لحاظ فروش و تامین تجهیزات با مشکلات بسیاری مواجه شود، مدیران پتروشیمی کرمانشاه با بکارگیری سرمایه انسانی متخصص و متعهد، جلودار تولید میشوند و درآمد و سود و ارزآوری، حاصل نبرد با تحریمها و محدودیتها میشود.
محصول نهایی پتروشیمی کرمانشاه اوره است که ۳۰ درصد آن برای تامین کود مورد نیاز بخش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اختصاص مییابد و میان کشاورزان توزیع میشود. هفتاد درصد باقیمانده به کشورهای مختلفی از جمله ترکیه، عراق، کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود. در دوران تحریم ها صنعت پتروشیمی یکی از نقاط اتکای کشور در زمینه ارزآوری است و این شرکت نیز ارز حاصل از صادرات خود را جهت تامین نیازهای اساسی کشور مطابق مقررات بانک مرکزی عرضه می کند و سهم خود را در اقتصاد کشور ایفا می نماید.
علاوه بر تمرکز بر استمرار تولید محصول با کیفیت، توسعه شرکت با تعریف پروژه فاز دوم مجتمع با سرمایهگذاری 350 ميليون یورویی نیز در دستور کار است. هر چند این پروژه تا سال 1397 پیشرفت چندانی نداشته است اما پس از آن با همت مدیران و کارکنان متخصص و رفع موانع، شاهد پیشرفت چشمگیری در این بخش بوده ایم. با اتمام این پروژه که حدود هشتاد درصد پیشرفت دارد، ظرفیت تولید شرکت دو برابر میشود. راه اندازی این پروژه به معنای افزایش درآمد، سودآوری، ارزآوری و اشتغال زایی برای جوانان منطقه خواهد بود.
البته یکی از چالش های مهم این شرکت محدودیت گاز خوراک در فصول سرد سال است که فرصت تولید و کسب درآمد بیشتر را سلب می کند و سبب تحمیل هزینه به شرکت و اقتصاد کشور می شود. با این وجود این شرکت علیرغم تمامی محدودیت ها همواره توانسته است فراتر از برنامه، تولید و فروش خود را محقق نماید، عملکرد سال 1402 با تحقق 3 درصد بیش از برنامه تولید و فروش 6 درصد بیش از درآمد پیش بینی شده، گواه این مدعاست.
موفقیتهای این مجموعه صنعتی تا امروز سبب شده مرزهای صادرات، درآمد و سودآوری جابجا شود و این نوید را میدهد که قطار موفقیت پتروشیمی کرمانشاه هیچگاه از حرکت باز نمیایستد.
ابراهیم متین سیرت