تأمین اشتغال، همواره یکی از دغدغههای جامعه و سیاستگذاران اقتصادی بوده است. بخش صنعت در صورت وضع سیاستهای مناسب میتواند یکی از بخشهایی باشد که قابلیت جذب نیروی کار جدید را داشته باشد. درصورتی که رشد اقتصادی در بخش صنعت، کیفیت مناسب (نرخ رشد بالا و در عینحال رشد مستمر) داشته باشد و اولویتهای صنعتی بر بخشهایی متمرکز باشد که عملکرد اشتغالزایی بالاتری دارند. اگر تکمیل زنجیره ارزش صنایع و توسعه پاییندست ( صنایع نفتی، شیمیایی، خودرو و قطعات خودرو، معدنی فلزی و غیرفلزی) مدنظر قرار گیرد، ضمن تأمین ارزش اقتصادی و تولید ثروت، اشتغال مناسب برای کشور ایجاد شود. اشتغال زایی یکی از ثمربخش ترین تبعات صنعت است. پالایشگاه هویزه نمونهی موفق توسعه پایدار و اشتغالزایی در کنار حفاظت از محیط زیست و خلق ثروت است.
فاز اول پالایشگاه هویزه با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۳۳۸ میلیون یورو با هدف جمعآوری گازهای مشعل راهاندازی شد. نکتهی قابل توجه این پالایشگاه بکارگیری سرمایه انسانی بومی در زمان احداث و بهرهبرداری است، به طوریکه به گفتهی افشین کیانی مدیرعامل پالایشگاه هویزه، نود درصد کارکنان این مجموعه نیروهای بومی هستند. از طرفی تاکید شده است، اولویت جذب نیروها چه در زمان پروژه و چه راهاندازی فاز دوم، از میان جوانان نخبه بومی صورت پذیرد. یکی از شاخصهای امنیت، اشتغال است. هرکجا درصد نرخ بیکاری کمتر باشد، ضربی امنیت و به تبع آن، آبادانی ورشد اقتصادی به صورت مطلوب و مشهود نمایان میشود. محصول و تولید اصلی پالایشگاه روزانه ۳۴۰میلیون فوت مکعب گاز طبیعی است که ۲۵۰ میلیون فوت مکعب آن به شبکه سراسری گاز ایران تزریق و ۹۰ میلیون فوت مکعب به عنوان سوخت به نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون ارسال می شود.محصول این پالایشگاه که به عنوان خوراک با یک خط لوله به پتروشیمی بندر امام خمینی ارسال می شود.به علاوه این مجتمع روزانه ۴۱ تُن گوکرد گرانول شده برای مصارف صنعتی و کشاورزی تولید می کند.
پالایش گاز هویزه خلیج فارس در منطقه جفیر شهرستان هویزه از توابع استان خوزستان است که گاز ترش همراه نفت را از چاهها و تاسیسات بهره برداری میادین نفتی غرب کارون یعنی میدان نفتی یادآوران، میدان نفتی آزادگان شمالی و میدان نفتی یاران شمالی جمعآوری و پالایش کرده و به گاز شیرین تبدیل میکند. اثر زیستمحیطی پالایشگاه هویزه، پیامدهای مثبت بسیاری به همراه دارد.طبق برآوردهای رسمی، تا چهل درصد آلودگی هوای منطقه برطرف میشود. محصول این پالایشگاه علاوه بر تزریق روزانه ۳۴۰ میلیون فوت مکعب گاز طبیعی به شبکه گاز سراسری، روزانه ۹۷ هزار بشکه (سه هزار و ۹۹۰ تن) ان جی ال است که بهعنوان خوراک با یک خط لوله به پتروشیمی بندرامام ارسال خواهد شد. ثروتآفرینی در شرایطی اتفاق میافتد، که تا پیش از این گازهای مشعل بدون هیچ استفادهای، پاکیزگی هوا را نشانه میگرفت. فاز دوم پالایشگاه هویزه در حال احداث است. در صورت تکمیل وراهاندازی، بازهم شاهد بکارگیری نیرویهای بومی هستیم. نویدی که دلگرمی خانوادههای منطقه را به دنبال دارد و زمینه تولید پایدار و ثروتآفرینی را در کنار حفظ محیط زیست فراهم میکند. عزم و ارادهی هیتمدیره و مدیرعامل فعلی پالایشگاه هویزه بر آن است که سرعت راهاندازی فاز دوم بیشتر شود. با در مدار آمدن فاز دوم، فرصت اشتغال پایدار جوانان منطقه را فراهم کنند.