تبلیغات

افزونه جلالی را نصب کنید. 3 ذو القعدة 1446 Wednesday, 30 April , 2025
0
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شستان:

چابهار، محور توسعه آینده شستان خواهد بود

  • کد خبر : 28817
  • ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷
چابهار، محور توسعه آینده شستان خواهد بود
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شستان با تأکید بر نقش راهبردی چابهار در آینده صنعت پتروشیمی کشور، از تمرکز این هلدینگ بر توسعه پروژه‌های نوآورانه و سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی با محوریت این منطقه خبر داد.

به گزارش پترونفت، به نقل از خبرنگار نیپنا، افشار بازیار طی نشست خبری در حاشیه دومین روز از برگزاری هفتمین نمایشگاه دستاوردهای صادراتی ایران (ایران‌اکسپو) با مرور عملکرد این شرکت در سال گذشته، خاطرنشان کرد: مانند بسیاری از صنایع دیگر، ما نیز سال سختی را پشت سر گذاشتیم و با وجود دشواری‌ها و محدودیت‌های فراوان، تلاش کردیم مجموعه را به این مرحله برسانیم؛ به امید آن‌که در سال جاری با اتکاء به تلاش همکاران، ورود سرمایه‌گذاران جدید و همراهی سیاست‌گذاران حوزه صنعت، شاهد گشایش‌هایی در مسیر توسعه باشیم.

مدیرعامل شستان با بیان این که حدود ۱۷ درصد از طرح‌های توسعه صنعت پتروشیمی در گروه شستان تعریف شده است گفت: این مجموعه جزو سه هلدینگ بزرگ پتروشیمی کشور محسوب می‌شود و در مناطق عسلویه و چابهار حضور مؤثری دارد.

بازیار در خصوص تمرکز بر برنامه‌های توسعه‌ای در منطقه چابهار گفت: چابهار، آینده توسعه گروه شستان است. ما توسعه‌های خود را بر محور این منطقه متمرکز کرده‌ایم و سهم بیشتری از سرمایه‌گذاری‌ها را به آن اختصاص خواهیم داد.

وی با اشاره به موقعیت راهبردی چابهار به‌عنوان دروازه اتصال سه قاره، تأکید کرد: گروه شستان بیش از سایر شرکت‌ها در این منطقه حضور دارد و خود را متعهد می‌داند که علاوه بر توسعه فعالیت‌های خود، زمینه‌ساز رشد سایر صنایع نیز باشد و به توسعه این بخش از کشور کمک کند.

سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین و صنایع پایین‌دستی باید اولویت کشور باشد
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شستان در ادامه با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی میان مجموعه‌های فعال در صنعت کشور، اظهار داشت: امروز کشور در شرایط حساسی قرار دارد و نیازمند همیاری و همکاری همه‌جانبه بین بخش‌های مختلف هستیم. ما به عنوان یک نهاد سرمایه‌گذاری چندرشته‌ای، به‌روشنی می‌بینیم که سرمایه‌گذاری در داخل کشور به‌ویژه در صنایع نوآور و مبتنی بر فناوری‌های جدید، کمتر مورد توجه قرار گرفته و مغفول مانده است.

وی با اشاره به رویکرد کلی کشور در سال‌های گذشته افزود: ما مدت‌هاست که در خصوص برخی صنایع یا توسعه آن‌ها صحبت می‌کنیم، اما سال‌هاست که از مرحله اجرا فاصله گرفته‌ایم. اکنون زمان آن فرارسیده که به‌صورت جدی وارد عمل شویم و توافقات موجود را به مرحله اجرا برسانیم، به‌ویژه در حوزه‌هایی که فناوری‌های نوین در صنعت پتروشیمی در سطح جهان به دستاوردهای بزرگی دست یافته‌اند، اما صنعت داخلی ما هنوز با آن فاصله دارد.

بازیار ادامه داد: استفاده از سیستم‌های هوشمند در کنترل صنایع و به‌کارگیری فناوری‌های به‌روز می‌تواند ضمن پویاسازی بخش صنعت، حاشیه سودهای پرریسک را به سودهای مطمئن و پایدار تبدیل کند، این‌ها حوزه‌هایی هستند که نیازمند توجه ویژه‌اند.

وی تأکید کرد: زیرساخت‌ها باید به‌گونه‌ای فراهم شوند که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بتوانند وارد عمل شوند و این موضوع یکی از اولویت‌های اصلی ما در شستان است.

مدیرعامل شستان با اشاره به پروژه‌های در دست اجرای این شرکت گفت: پروژه پتروشیمی بوشهر یکی از ارزشمندترین زنجیره‌های ارزش پتروشیمی کشور به‌شمار می‌رود. این پروژه از خوراک گاز ترش و گاز غنی آغاز می‌شود و تا محصولات پایین‌دستی ادامه دارد. پتروشیمی بوشهر با ساختاری که در خود دارد، عملاً معادل سه تا چهار واحد پتروشیمی مجزا در یک مجموعه واحد است. امیدواریم بتوانیم در ماه‌های آینده بخشی از فاز دوم این پروژه را به بهره‌برداری برسانیم.

بازیار همچنین با اشاره به لزوم توسعه صنایع پایین‌دستی افزود: در حوزه‌هایی نظیر پایین‌دستی متانول، تمرکز ما بر توسعه در منطقه چابهار خواهد بود. در شرایطی که نقدینگی در صنعت به اندازه کافی وجود ندارد، باید از راهکارهای خلاقانه استفاده کرد. ما به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ متانول، نیاز داریم که در زنجیره پایین‌دستی این صنعت فعال‌تر شویم تا از حاشیه ریسک دوری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اصولاً صنایع بزرگی که با سرمایه‌گذاری کلان ایجاد می‌شوند، ریسک‌های ویژه‌ای دارند؛ سودهای بزرگ، اما در کنار آن، زیان‌های بالقوه بزرگ نیز وجود دارد. ما باید این حاشیه‌های ریسک را با هوشمندسازی و گسترش فعالیت‌های پایین‌دستی کاهش دهیم.

وی در خصوص برنامه‌های آتی شرکت شستان گفت: از میان سناریوهای مختلف سرمایه‌گذاری، تمرکز ما بر تولید «اولفین» از متانول خواهد بود و در چابهار این طرح را دنبال خواهیم کرد.

با بهره‌گیری از دانش نوین و هوشمندسازی، می‌توان بخشی از آسیب‌های تحریم را جبران کرد
وی در خصوص ضرورت سیاست‌گذاری و اقدامات لازم جهت استفاده و بکارگیری ظرفیت داخلی در راستای تعدیل بازدارنگی تحریم‌ها در توسعه صنعت پتروشیمی گفت: تحریم‌ها آسیب جدی و واقعی به صنعت وارد کرده‌اند، اگر نتوانیم سرمایه و فناوری جذب کنیم، طبیعتاً دچار عقب‌ماندگی خواهیم شد. با این حال، پتانسیل‌های بزرگی در کشور وجود دارد و ما معتقدیم اگر به‌درستی از همین ظرفیت‌های داخلی بهره بگیریم، می‌توانیم مسیر توسعه را هموار کنیم.

وی افزود: اگرچه نمی‌توان تمامی آسیب‌های ناشی از تحریم‌ها را از بین برد، اما معتقدیم بخشی از آن‌ها با استفاده هوشمندانه از منابع و توان داخلی قابل جبران است.

بازیار تصریح کرد: موضوعاتی مانند هوشمندسازی، بهبود فرآیندها، تحقیق و توسعه، بهره‌گیری از دانشگاه‌ها و نوآوری‌های فناورانه نقش کلیدی در ارتقای صنعت دارند و به‌عنوان نمونه، کشور اکنون حجمی قابل‌توجه از خوراک را در فرآیند تولید مصرف می‌کند و به‌دلیل قیمت بالای انرژی، حتی کوچک‌ترین بهبود می‌تواند به دستاوردهای بزرگی منجر شود.

و همچنین اگر این بهبود در مقیاس کلان تولید کشور اتفاق بیفتد، شاهد تحولات اساسی خواهیم بود.

بازیار ادامه داد: استفاده از متانول در نیروگاه‌ها یا کامیون‌ها به‌جای سوخت دیزل یکی از سناریوهای عملی و قابل‌دستیابی است. این فناوری در دنیا وجود دارد و می‌تواند به بهبود عملکرد بخش انرژی و کاهش هزینه‌ها منجر شود.

مدیرعامل شستان تأکید کرد: اگر در زنجیره ارزش، از تأمین خوراک تا تولید، لجستیک و توزیع، بتوانیم با تکیه بر داده‌های دقیق، الگوریتم‌های تصمیم‌گیری و خلاقیت‌های فناورانه، بهبود ایجاد کنیم، می‌توانیم هزینه تمام‌شده تولید را کاهش دهیم. این مهم به‌ویژه در دوران دشوار تحریم، امکانی ارزشمند برای حفظ رقابت‌پذیری صنعت است.

وی در پایان گفت: این حوزه‌ها باید مورد توجه جدی سیاست‌گذاران، دانشگاه‌ها و فعالان اقتصادی قرار گیرد و تمرکز ما بر استفاده از ظرفیت‌های دانش‌محور و رویکردهای هوشمندسازی دقیقاً در همین راستاست.

لینک کوتاه : http://petronaft.ir/?p=28817

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
بانک ملی ایران خوزستان روز صنعت پتروشیمی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس شرکت صنایع پتروشیمی کرمانشاه شرکت مبین انرژی خلیج فارس شرکت مخازن سبز پتروشیمی عسلویه شرکت ملی حفاری ایران شرکت پالایش گاز هویزه خلیج‌فارس محمد شریعتمداری نمایشگاه ایران پتروکم هلدینگ خلیج فارس ورزش پتروشیمی پتروشیمی ارومیه پتروشیمی اروند پتروشیمی اصفهان پتروشیمی امیرکبیر پتروشیمی بندرامام پتروشیمی بوشهر پتروشیمی تبریز پتروشیمی تندگویان پتروشیمی جم پتروشیمی زاگرس پتروشیمی سبلان پتروشیمی شازند پتروشیمی شهید تندگویان پتروشیمی شهید رئیسی گلستان پتروشیمی شیراز پتروشیمی غدیر پتروشیمی فارابی پتروشیمی مارون پتروشیمی مروارید پتروشیمی مسجدسلیمان پتروشیمی نوری پتروشیمی هنگام پتروشیمی پارس پتروشیمی پردیس پتروشیمی کرمانشاه پتروشیمی کیمیای پارس خاورمیانه پتروشیمی گلستان پتروفن ۱۴۰۳ پیام تسلیت چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی کیمیای پارس خاورمیانه