به گزارش پترونفت به نقل از ایرنا:مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه حادثه ساختمان متروپل آبادان برای همه ملت ایران واقعهای دردناک بود گفت: صنعت نفت کشور متناسب با امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داشت برای جلوگیری از بروز تبعات بیشتر، در مدیریت این بحران پیشآمده مشارکت کرد.
عبدالله عذاری اهوازی روز یکشنبه با اشاره به اینکه برابر با تقسیم حوزه عملیاتی وزارت نفت، شرکت نفت و گاز اروندان در مجاورت شهرستان های آبادان و خرمشهر قرار دارد اظهارداشت: در جریان بحران ساختمان متروپل آبادان و به دستور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تمام امکانات مورد نیاز برای همکاری با ستاد مدیریت بحران حادثه بسیج شدند.
وی ادامهداد: در همین راستا نیز، مدیران این شرکتها برای تسریع در ساماندهی امکانات و تجهیزات در اولین ساعات وقوع حادثه در محل متروپل حضور پیدا کردند و زمینه ایجاد یک قرارگاه ویژه برای همکاری صنعت نفت با مدیریت بحران در زمینه امدادرسانی، پشتیبانی، تامین تجهیزان، ماشین آلات و پشتیبانی لجستکی فراهم شد.
عذاری اهوازی اضافهکرد: قرارگاه صنعت نفت متشکل از شرکتهای نفت و گاز اروندان، ملی حفاری ایران، مناطق نفتخیز جنوب و پالایشگاه آبادان برای مشارکت در مدیریت بحران ساختمان متروپل بهصورت روزانه اقدام به برنامهریزی میکردند.
وی با تاکید بر اینکه شرکتهای نفتی با همه ظرفیتهای خود وارد آبادان شدند افزود: این ظرفیتها شامل نیروهای امدادی و آتشنشانی، امکانات لجستیکی عظیم، ناوگان حمل و نقل و همچنین تجهیزات مختلف مصرفی مورد نیاز در امر آواربرداری بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریحکرد: بکارگیری به موقع این امکانات در زمینه مدیریت بحران بسیار تاثیرگذار بود؛ تاجایی که با ورود به موقع صنعت نفت، میتوان گفت که از ایجاد شرایط ناگوارتر در بحران ساختمان متروپل آبادان نیز جلوگیری شد.
عذاری اهوازی با اشاره اینکه در ساعات اولیه این حادثه، صدها نفر از شهروندان به محل ساختمان متروپل مراجعه کرده بودند گفت: این افراد هرکدام به امید یافتن عزیزان خود بر روی آوارها در حال رفت و آمد بودند.
وی ادامهداد: این درحالی بود که هرلحظه احتمال فروریختن بخش متزلزل ساختمان متروپل وجود داشت و میبایست ستونهای ساختمان برای انجام عملیات آوربرداری و جستجوی افراد، مقاوم سازی میشد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان افزود: یکی از مهمترین بخشهای مشارکت صنعت نفت در حوزه مدیریت بحران متروپل، انجام مقاوم سازی ستونهای متزلزل آن بود.
عذاری تاکیدکرد: شرکتهای نفتی مستقر در قرارگاه ایجاد شده از سوی نفت و گاز اروندان، با تقسیم کاری که انجام دادند، امکانات خود را برای مقاوم سازی این ستونها بکار گرفتند و از ایجاد فاجعهای وسیعتر در متروپل جلوگیری کردند.
وی شتاب بخشی در امر آوربرداری را یکی دیگر از وظایف شرکتهای نفتی مشارکت کننده در مدیریت بحران متروپل بیانکرد و افزود: با توجه به حجم سنگین آور در متروپل، استفاده از جرثقیلهای ۵۰ و ۱۵۰ تنی در دستور کار قرار گرفت؛ در حالی این جرثقیلها نصب شدند که عرض خیابان ساختمان متروپل، بسیار کم بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان همچنین به تامین ماشینهای امدادی پلهدار اشارهکرد و گفت: باتوجه به اینکه تعدادی کارگر در محل ساختمان متروپل مشغول کار بودند (پیش از ریزش ساختمان) با کمک ماشینهای امدادی پلهدار، این افراد از داخل ساختمان بیرون آورده شدند.
به گفته وی، پای یکی از این کارگران در جریان بروز حادثه، قطع شد که با ورود به موقع امدادرسانان (با استفاده از ماشینهای امدادی پلهدار) جان وی نجات یافت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خاطرنشانکرد: با همکاری پایگاه بسیج این شرکت و همچنین حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان (وزارت نفت-جنوب) روزانه در هر وعده غذایی، بیش از یک هزار پرس غذا در بین نیروهای امدادی حاضر در محل متروپل توزیع شد.
سازمان مدیریت بحران در نفت و گاز اروندان ایجاد میشود
عذاری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به برنامهریزیهای انجام شده برای ایجاد سازمان مدیریت بحران در شرکت نفت و گاز اروندان اشارهکرد و گفت: در کنار تمام سیستمهای ایمنی و پیشگیرانه در صنعت نفت، ضروری است که یک سازمان مستقل در حوزه مدیریت بحران ایجاد شود.
وی گفت: پیش از پایان سال ۱۴۰۰، دستورات لازم برای تشکیل این سازمان در شرکت نفت و گاز اروندان صادر شده است و هماکنون تدوین دستورالعمل اجرایی این سازمان در مراحل پایانی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خاطرنشانکرد: ایجاد بحران محدود به منطقه شهری نیست و علاوه بر این باید توجه داشت که عکسالعمل فوری و به موقع در زمان حوادث میتواند از بروز تبعات بیشتر در بحرانها نیز جلوگیری کند؛ لذا سازمان مدیریت بحران نفت و گاز اروندان در همین راستا تشکیل خواهد شد.
ایمنی همه ساختمانها و تاسیسات نفت و گاز اروندان بررسی شد
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان به ابلاغیه وزیر نفت مبنی بر روزآمد کردن گزارشهای ارزیابی و سطحبندی وضع ایمنی ساختمانهای اداری و تاسیسات صنعت نفت اشارهکرد و گفت: برابر با این ابلاغیه، ایمنی همه ساختمانها و تاسیسات نفتی این شرکت بررسی شدهاند.
عذاری با تاکید بر اینکه ارزیابی و سطح بندی وضع ایمنی تاسیسات نفتی نیز همواره به صورت مستمر در حال انجام است گفت: در صورت بروز هرگونه ایراد و اشکال، این تاسیسات در فرآیند احیاء و تعمیر اساسی قرار میگیرند و این موضوع در شرکت نفت و گاز اروندان یک اولویت جدی محسوب میشود.
وی به اهمیت این ابلاغیه وزیر نفت که در جریان بروز حادثه تاسف بار متروپل آبادان صادر شده اشارهکرد و گفت: پیشگیری از وقوع چنین حوادثی از مهمترین اقداماتی است که در دستور کار مجموعههای مختلف مدیریتی شرکت نفت و گاز اروندان قرار دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان خاطرنشانکرد: گزارشهای ارزیابی و سطحبندی وضعیت ایمنی ساختمانهای اداری و تاسیسات نفتی در این شرکت همگی بروز هستند.
بخشی از ساختمان دوقلوی متروپل آبادان ظهر روز دوشنبه دوم خرداد ریزش کرد.
در این حادثه ۴۳ نفر جان خود را از دست دادند و ۳۷ نفر نیز مصدوم شدند.